Un puşti genial şi un porc cu papion

Mergi la Detalii şi Recenzii

Info:
roman grafic hibrid; 112 pag., copertă cartonată, imprint Shelfie - Time for Fun.
Autori:
Luminiţa Alexandru şi Alexandru Ciubotariu (Pisica Pătrată)
Vârsta recomandată:
9+ (amuzantă şi pentru adulţi).
Livrare:
24-48 h, Easybox 9.90 lei sau curier 15 lei; livrare gratuită peste 150 lei.
39,00 Lei
Fără TVA:

Primul roman grafic hibrid autohton – un instant classic plin de umor

Copil fiind, am crescut cu ce lecturi se găseau la vremea respectivă. Nu spun prin asta că nu erau bune, dar mă întreb cum m-aș fi dezvoltat dacă mă întâlneam la momentul potrivit cu această carte. Un puști genial și un porc cu papion este pur și simplu briliantă, lucru posibil datorită imaginației Luminiței Alexandru, complimentată magistral de desenele lui Alexandru Ciubotariu. Și nu e doar asta. Autoarea are un simț al versificației ieșit din comun, dublat de un umor supersmart și triplat, dacă vreți, de o ancorare în contemporaneitate cum rar mai vezi. Porci simfonici, găini troiene și puşti geniali – aşa cum sunt cei la care va ajunge acest roman grafic – cartea de faţă are tot ce vrei, incitând intelectul până la a atinge un alt nivel. Un puști genial și un porc cu papion este cartea pentru copii a anului în care a fost publicată, dar și a anilor care vin. Un instant classic, cum se mai spune. O recomand cu hotărâre și mă duc obligatoriu să adopt un porc cu papion.

Luca Dinulescu

 

Sinopsis

Un puşti din clasa a VI-a, iubitor de animale, aduce acasă diferite vieţuitoare vulnerabile găsite pe stradă. Când mama lui îi interzice să mai transforme apartamentul în zoo, puştiul se aliază cu un vecin fistichiu (domnul Bubulac) şi începe să-i plaseze acestuia toate animalele. Cei doi salvează o mâţă care părea vârcolac, o râmă ecologistă, un câine baleatoriu, o găină evadată de la circ, ba chiar şi un purcel cu papion. Convieţuirea la bloc cu toate aceste vietăţi devine o tragicomedie. Curând, operaţiunea lor secretă este descoperită de o scorpie de vecină care începe să le facă zile fripte. Madam Conzuzela Proţap elaborează un plan malefic pentru a-i izgoni din bloc, fără să ştie că şi cei doi au un plan, unul măreţ… Cât despre porc... He-he! Porcul are un talent fabulos!

În fine, ai prins ideea – aceasta este o carte pentru cititori ultradeştepţi, aşa ca tine. Treci la fapte şi savureaz-o!

Distribuie

Adaugă în coş

Recenzii (2)

Scrie-ţi părerea şi inspiră-i pe alţii!

Adaugă o recenzie!