Notă de informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal

Copilul Verde este o societate comercială, iar librarie.copilulverde.ro este o librarie online. Conform acestei Note de informare, Copilul Verde colectează unele date personale, în calitate de operator de date, cu acordul utilizatorilor, strict necesare pentru desfaşurarea activităţii comerciale.

Copilul Verde s-a aliniat dispoziţiilor EU GDPR şi a luat măsuri concrete pentru operarea în siguranţă a datelor personale cu care vine în contact, respectând confidenţialitatea şi drepturile utilizatorilor.

1. Datele personale prelucrate

Completând formularul de comandă online, putem colecta următoarele date cu caracter personal (denumite in continuare „Date personale”):

  • numele și prenumele
  • adresa
  • e-mailul
  • numărul de telefon

În cazul în care faci o comandă ce conţine produse personalizate, putem colecta şi stoca pentru scurt timp, în funcţie de produs, numele copiilor, fotografii, întâmplări sau descrieri privind copiii.

2. Scop și temei

Copilul Verde prelucrează date cu caracter personal doar în interesul utilizatorilor librăriei online care își exprimă consimțământul cu privire la înregistrarea şi procesarea comenzilor.

Astfel, datele precum numele şi prenumele, adresa poştala sau de la birou, e-mailul şi numărul de telefon sunt folosite strict pentru emiterea facturilor fiscale.

Informaţii adiţionale precum numele copiilor, fotografii sau descrieri ale copiilor sunt colectate exclusiv atunci când utilizatorii optează şi comandă un produs personalizat precum un CD audio, o felicitare video sau o carte cu poster personalizat. Aceste date personale se folosesc strict pentru personalizarea produsului respectiv. Numele, numărul de telefon şi adresa de e-mail pot fi folosite pentru mesajele de confirmare a plasării comenzilor, cele care înştiinţează clientul privind expedierea comenzilor sau pentru buletine informative privind noile apariţii, dacă utilizatorul a optat pentru acest gen de informări.

3. Durata stocării

Datele personale furnizate, necesare facturării şi expedierii comenzii sunt păstrate sub forma contului de client pe site şi în arhivele contabile, pe termenul legal prevazut privind stocarea documentelor  fiscale ale persoanelor juridice.

Fişierele audio-video sau grafice cu personalizarea prestată în urma unei comenzi de produse personalizate sunt şterse în termen de 30 de zile de la data expedierii comenzii respective.

4. Transmiterea Datelor personale către terți

Copilul Verde  poate furniza Datele personale pe care le-ai oferit, pe baza unui angajament de confidențialitate din partea acestuia, prin care garantează că Datele personale sunt păstrate în siguranță.

Datele pot fi furnizate către partenerul contabil şi transportator (firma de curierat rapid, prin intermediul AWB-urilor).

5. Drepturile tale

În calitate de utilizator al site-ului librarie.copilulverde.ro, potrivit Legii nr. 677/2001dar şi Regulamentului General privind Protecția Datelor valabil de la 25 mai 2018, ai următoarele drepturi:

  • Dreptul la informare cu privire la prelucrarea Datelor personale de către Copilul Verde;
  • Dreptul de acces la Datele personale, la cerere și în mod gratuit pentru o solicitare pe an;
  • Dreptul de intervenție, rectificarea sau ștergerea Datelor personale, la cerere și în mod gratuit; din contul de utilizator poţi modifica oricând datele tale de contact;
  • Dreptul de a te adresa Autorității Naționale de Supraveghere privind Prelucrarea Datelor cu Caracter Personal (cu sediul în Bucureşti, sector 1, B-dul G-ral. Gheorghe Magheru, www.dataprotection.ro) sau justiției, pentru apărarea oricăror drepturi garantate de lege;
  • începând cu 25 mai 2018, potrivit Regulamentului General privind Protecția Datelor, Dreptul la restricționarea prelucrării.

6. Securitate și confidențialitate

Protecția informațiilor în cursul prelucrării Datelor tale personale este o preocupare majoră a societăţii Copilul Verde, de aceea toate Datele personale colectate prin intermediul comenzilor online sunt prelucrate conform prevederilor legale în vigoare în România. Copilul Verde folosește tehnologii sigure și ia toate măsurile tehnice posibile pentru transmiterea și păstrarea Datelor personale în condiții de deplină securitate și confidențialitate.

Toate Datele personale de pe site+ul librarie.copilulverde.ro sunt stocate și procesate pe servere situate în Uniunea Europeana, ce cad sub incidența legislației europene de protecție a datelor personale. Nicio informație oferită pe site-ul nostru nu părăsește teritoriul Uniunii Europene.

Copilul Verde se angajează să nu dezvăluie Datele personale cu privire la comenzile tale pe librarie.copilulverde.ro, exceptând situațiile legale sau situațiile prezentate mai sus în această Notă de informare.

În cazul în care vom descoperi un incident cu privire la securitatea datelor personale care prezintă un risc pentru drepturile și libertățile utilizatorilor noștri, vom notifica Autoritatea Națională de Supraveghere privind Prelucrarea Datelor cu Caracter Personale în termen de 72 de ore. Dacă incidentul de securitate este de natură să prezinte un risc ridicat pentru drepturile și libertățile tale, vei fi, de asemenea, notificat.

Vezi Politica de confidenţialitate.

7. Contactează Copilul Verde

Pentru orice întrebări sau nelămuriri, precum și pentru exercitarea drepturilor tale legate de prelucrarea Datelor personale de către Copilul Verde, ne poti contacta la: e-mail: comenzi@copilulverde.ro, 0726179537. Adresa: Catonului 20 - 077065, Corbeanca, Ilfov, Romania 

Notă întocmită la data de 16.05.2018.