O jucărie tactilă haioasă, multicoloră, cu filamente cauciucate care vibrează la atingere sau mişcare. Creşte dexteritatea, atenţia, stimulează creativitatea, relaxează. Un cadou excelent şi un accesoriu pentru învăţare, pentru copiii peste 3 ani, captivant şi pentru adulţi. Modelul Hairy este acoperit de sute de filamente cauciucate fine, care se pun în mişcare de cum sunt atinse puţin, de parcă ar fi un animăluţ extraterestu imaginar. Poate fi răsucit în multiple forme. Deşi elementele se pot desface, acest model nu a fost gândit pentru conectări şi repoziţionări ale elementelor, deoarece este mai stufos, bogat în filamente şi mai greu de reconectat. Recomandat pentru copii peste 4 ani, care nu sunt tentaţi să rupă filamentele (acestea sunt elastice, rezistente dar pot fi rupte dacă se trage cu forţă de ele). Modele: Movaliu (mov, verde, galben, portocaliu), Albăstrel (albastru, galben, portocaliu, roşu) şi Roşcăţel (roşu, portocaliu, galben, verde).  

Vezi şi celelalte jucării.

Copilul Verde a introdus întreaga colecţie Tangle în România. Află câteva detalii despre acestea! Ce sunt, cum se folosesc, ce efecte au?

 

Introducere în lumea Tangle

Tangle este invenţia sculptorului american Richard X Zawitz, care a fost fascinat în urmă cu 33 de ani de energia universală a spiralelor şi formelor concentrice. El a creat o serie de jucării senzoriale deosebite, bazate pe unghiuri tangente (tangent angle), care pot fi manipulate la infinit, de către oricine, la orice vârstă, cu efecte uimitoare. Toate creaţiile sale urmează conceptul Creativitate pentru Toţi şi sunt dedicate Păcii prin Creativitate.

 

O jucărie Tangle este o serie de elemente curbate la 90 de grade, conectate, care se pot răsuci şi pot crea forme noi, la infinit. Modelele (clasice, metalice, texturate sau pufoase) se pot conecta la rândul lor, rezultând brăţări sau şerpi coloraţi cu care se pot face numeroase activităţi creative şi chiar sportive (folosiţi pe post de coardă de sărit, etc.). Elementele unui Tangle se desfac şi se reconectează cu uşurinţă (de către copiii mai mari de 5 ani; cei mai mici pot avea nevoie de puţin ajutor pentru a separa elementele şi a le reconecta).

 

Dimensiuni  Un element curbat Tangle are lungimea de cca 5 cm şi este, de regulă, din plastic (câteva modele sunt din cauciuc şi metal, vezi detaliile). O jucărie Tangle în forma conectată (ca o brăţară) are cca 15 cm iar în forma neconectată (ca un lanţ) are lungimea de cca 35 cm. Jucăria vine într-un ambalaj compact (cutie transparentă), rulată astfel încât să încapă în palmă, urmând a se transforma în forme noi de cum este desfăcută.

 

Efectele acestor jucării
 • antrenează muşchii mici ai mâinii copiilor, utili pentru scris 
 • antrenează cele doua emisfere cerebrale să lucreze împreună
 • cresc dexteritatea 
 • stimulează imaginaţia şi creativitatea 
 • reduc stresul şi relaxează 
 • cresc capacitatea de atenţie şi concentrare şi favorizează învăţarea (de exemplu, copiii le pot răsuci în timp ce ascultă o poveste sau vizionează un documentar sau o prezentare – vor fi atenţi mai mult timp şi vor memora informaţia mai uşor
 • alungă plictiseala 
 • ajută tranziţiile (bune ca activitate pentru perioadele de aşteptare la aeroport, în timpul călătoriilor, pentru frica de înălţime când se merge cu telecabina, pentru rău de mişcare, etc.)

Jucăriile Tangle sunt acceptate în şcolile din SUA – copiii le pot manipula în timpul lecţiilor deoarece nu distrag de la predare, nu îi deranjează pe cei din jur şi îi ajută să fie atenţi la lecţie făcând totuşi mişcare. Cercetările în domeniul eucaţiei şi dezvoltării copilului relevă faptul că o activitate de învăţare, dacă presupune şi mişcare, este mai eficientă.

De asemenea, aceste jucării tactile sunt foarte utile pentru nevoi speciale precum ADHD, autism, disgrafie, tulburări bipolare, tricotilomanie, fiind recomandate de psihologi şi terapeuţi. Jucăriile Tangle sunt folosite în toată lumea şi ca accesorii antistres pentru adulţi, la birou dar şi ca sprijin în încercarea de a renunţa la fumat.

Jucăriile sunt realizate din materiale de calitate, în principal plastic. Nu conţin plumb, ftalaţi sau BPA şi respectă toate regulamentele internaţionale privind siguranţa.

Tangle Hairy - jucărie senzorială cauciucată vibrantă (v. modele)

 • Producător: Tangle Creations
 • Cod produs: JJ19
 • Puncte de recompensă: 17
 • Disponibilitate: Stoc epuizat
 • 34,00


Opţiuni disponibile


Alte produse din aceeaşi colecţie

Learning with Tangle BrainTools - carte + jucărie terapeutică

Learning with Tangle BrainTools - carte + jucărie terapeutică

“Learning with Tangle BrainTools” este un set format din carte şi jucărie terapeutică, un ghid pract..

78,00

Tangle Artist Junior - Turbion - jucărie senzorială

Tangle Artist Junior - Turbion - jucărie senzorială

O jucărie tactilă de care te vei îndrăgosti! Culori vibrante, mişcare, un curcubeu în palmă. Creşte ..

31,00

Minge inteligentă Tangle Matrix Nightball - model S

Minge inteligentă Tangle Matrix Nightball - model S

Un cadou care bucura oricand un copil! Minge inteligentă mini (mărime S), in 3 variante de culo..

27,00

Tangle Textured Combo - set 3 jucării senzoriale

Tangle Textured Combo - set 3 jucării senzoriale

Set avantajos, cu jucării senzoriale eficiente (texturi şi culori variate). Setul este disponibil în..

55,00

Tangle Textured Metallic - jucărie tactilă (6 modele)

Tangle Textured Metallic - jucărie tactilă (6 modele)

O jucărie senzorială strălucitoare, cu texturi incitante şi culori atractive (6 modele). Creşte dext..

29,00