Ghid general de utilizare a produselor Copilul Verde


Bine ai venit!

Înainte de a utiliza oricare dintre produsele editoriale Copilul Verde, te rugăm să citeşti sugestiile de mai jos.

EDUCAŢIE PRIN DISTRACŢIE

Cărţile, CD-urile şi DVD-urile noastre îi imprietenesc pe copii cu un stil de viaţă sănătos, într-un mod subtil, distractiv şi eficient. Acestea sunt concepute responsabil, psihopedagogic şi sunt oferite copiilor ca edutainment - o combinaţie unică de conţinut educativ şi divertisment de calitate.

Produsele editoriale Copilul Verde (cărţi, CD-uri, DVD-uri, caiete de lucru, mape educative) au de regulă conţinut multidisciplinar, generos. De exemplu, o carte de poveşti, pe lângă distracţie, face şi educaţie – include concepte de bază şi noţiuni utile din diferite domenii; face educaţie estetică prin: calitatea scrierii (proză poetică) şi nivelul artistic deosebit al ilustraţiilor.

Toate produsele noastre editoriale sunt originale, inspirate de/create pentru: copiii din România. Toate ilustraţiile şi coloanele sonore sunt realizate special pentru textul respectiv, cu multă migală, nefiind preluate la întâmplare din baze de imagini sau de sunete. Fiecarei poveşti audio i se compune inclusiv un decor sonor, fiecărui text i se periază cuvintele în mod responsabil, astfel încât impactul să fie unul pozitiv şi memorabil. Oferă produsele noastre unui copil cu vârsta optimă, într-un moment potrivit şi le vei remarca eficienţa în scurt timp.

PENTRU CINE, CUM, CÂND

Fiecare produs beneficiază de numeroase detalii pe pagina sa (inclusiv rubrica Specificaţii): concept, conţinut, vârsta recomandată, modalităţi specifice de utilizare (ideal pentru călătorii/pentru audiţii acasă/pentru culcare etc.), dacă este eficient pentru nevoi speciale, cum poate fi folosit în clasă/în curriculum naţional etc.

Vei obţine rezultate excepţionale dacă vei respecta vârsta recomandată şi vei introduce cartea sau CD-ul aşa cum este indicat, la momentul oportun- un CD cu o poveste plină de momente magice este bine să fie ascultat acasă pe când un CD dinamic, pentru drum lung, este făcut pentru a fi ascultat în maşină. Un CD din seria de edutaining “În drum spre grădiniţă şi şcoală” nu poate fi perceput eficient sub vârsta de 4 ani, oricât de mândru ar fi un părinte privind achiziţiile sclipitoare ale copilului său de 2-3 ani. Un copil sub vârsta minimă sugerată nu are vocabularul şi conştiinţa de sine suficient de dezvoltate pentru a înţelege complet conţinutul şi a gusta din plin momentele personalizate. De asemenea, chiar dacă ai achiziţionat toate CD-urile seriei, nu este indicat să le oferi copilului spre ascultare pe toate, în aceeaşi zi, chiar dacă el se va arăta încântat şi va insista. Deşi aceste produse media sunt distractive, ele conţin un bagaj foarte mare de cunoştinte pe care copilul trebuie să le proceseze progresiv. Iată de ce, la achiziţionarea anumitor produse vei primi şi o fişă cu sugestii de folosire. Te rugăm să citeşti fişa.

Mai multe detalii despre produsele personalizate, aici.

Nu uita! Aceste creaţii acţionează sinergic – cărţile merg mână în mînă cu CD-urile sau DVD-urile (plus jucăriile motrice Tangle), completându-se reciproc, oferind copilului experienţe multisenzoriale. Multe creaţii au şi un grad ridicat de interactivitate -aşadar, ca părinte, eşti invitat să intri în joc, citind pe mai multe voci, cântând haios provocările de dicţie sau răspunzând întrebărilor personajelor.

EXCLUSIVITATE

Produsele Copilul Verde pot fi achiziţionate doar de pe acest site sau de la eventuale târguri de carte/produse sănătoase la care decidem (rar) să participăm cu un stand propriu. Unele produse apar în ediţii limitate, de sezon, deseori accesibile doar fanilor. Pentru a afla despre ele şi a apuca să le comanzi înainte de a se epuiza în doar câteva săptămâni, urmăreşte pagina de Facebook şi abonează-te la Newsletter. Află mai multe aici.

Ai vizitat categoria Gratuităţi şi recompense? Conţine cadouri pentru cititorii şi ascultătorii noştri fideli. Află cum poţi intra în posesia unui cadou, de aici.

Îţi urăm lecturi plăcute şi audiţii şi vizionări memorabile!