Ghidul episoadelor interactive

Ştiai că în Canalul TV de la Copilul Verde există filme de animaţie interactive? Ţi-ai imaginat vreodată că ai putea să vezi desenul copilului tău pe ecran, într-un desen animat? Sau că i-ai putea auzi vocea într-o poveste? Aceste surprize extraordinare sunt acum posibile gratuit pentru abonaţii Canalului TV online.

Dacă ai un pachet de acces în Canalul TV (Edutainment 13 sau 6) şi cauţi detalii despre participarea la episoadele interactive, iată detaliile. Apasă pe bara verde pentru deschiderea/închiderea temei.

Canalul TV de la Copilul Verde va conţine şi serii interactive, care se realizează cu participarea copiilor-telespectatori. În funcţie de serie, episod şi scenariu, în desenele animate interactive pot apărea desene şi scrisori primite de la copii sau chiar intervenţii audio. Copiii îşi vor vedea propriile desene pe ecran sau îşi vor auzi vocea! Prima serie de acest gen se numeşte " Marea expoziţie", cu Buha şi Owliver. 

1. Dacă nu ai vizitat încă pagina introductivă privind Canalul TV, te rugăm să intri aici. Este necesar să deţii un pachet de acces activ. De aici îţi poţi pune în coş pachetul preferat.

2. Urmăreşte episoadele. Personajele vor invita copiii să participe, le vor cere părerea, sub diverse forme, conform scenariului.

3. Pentru fiecare serie interactivă vei găsi un regulament de participare pe această pagină. Urmează instrucţiunile respective.

4. Pentru fiecare cont activ este posibilă o singură participare/serie. De exemplu, dacă episodul este vizionat de către familie dar şi de către rudele aflate în vizită, pot trimite desenul ce va apărea în film doar copiii din familia care deţine pachetul de acces. Dacă în familie există mai mulţi copii, desenul va fi unul colectiv. 

Seria "Marea expoziţie" debutează la 26.02.2018 şi durează până la 25.10.2018.

În episodul-pilot, 1. Atacul cleştilor, personajele Buha şi Owliver cer ajutorul copiilor şi îi invită să realizeze un desen şi să-l trimită prin email, promiţând că îl vor expune în poiană, pe frânghia din film. Copiii-telespectatori vor înţelege din prima ce au de făcut. Iată regulamentul de participare:

1. Pot participa telespectatorii care au un cont Edutainment activ, 1, 3 sau 6. Vă rugăm să nu trimiteţi desene ale altor persoane - minutele video sunt limitate şi dedicate abonaţilor.

2. Telespectatorii pot participa o singură dată pe parcursul seriei - 1 desen/cont de utilizator/serie. 

3. Telespectatorii pot trimite un singur desen/participare/cont de utilizator. Chiar dacă copiii vor realiza mai multe variante, se va trimite varianta cea mai reuşită. Dacă în familie sunt doi sau mai mulţi copii şi fiecare copil doreşte să facă un desen individual, nu colectiv, sunt acceptate toate.

4. Dacă la vizionare asistă rude sau alte persoane care ar putea fi interesate să trimită un desen, acestea pot participa şi trimite desene doar dacă au un cont de utilizator deschis pe librarie.copilulverde.ro şi deţin un pachet de acces activ în Canalul TV.

5. Desenele trebuie să le reprezinte obligatoriu pe bufniţele Buha şi Owliver - peisajul şi acţiunea/tematica sunt lăsate la latitudinea copiilor. Este recomandat ca personajele să fie desenate cât mai mari, viu colorate.

6. Pe foaie se va scrie un prenume al copilului şi vârsta - dacă nu doriţi să apară prenumele real, puteţi scrie un nume de alint, o poreclă etc. Dacă copiii nu pot scrie, pot beneficia aici de ajutorul adulţilor. Desenul NU va conţine numele de familie decât dacă abonatul doreşte ca acesta să apară în mod expres - aceasta este alegerea abonatului. În cazul în care copilul are mai multe prenume, pot fi specificate toate. Trimiţând un desen cu scopul de a fi publicat într-un episod vă exprimaţi acordul expres pentru publicare şi pentru comunicarea numelui copilului şi aţi luat la cunoştinţă faptul că episodul respectiv este unul public, la care au acces toţi abonaţii. După ce a fost publicat, desenul nu mai poate fi exclus din episod. 

7. Desenele pot fi realizate folosind, la alegere: creioane colorate, creioane cerate, carioci, guaşe, acuarelă, sau pot fi realizate computerizat (pentru copiii mai mari care folosesc un soft de grafică şi design). A se evita trimiterea de desene alb-negru, relizate cu creionul sau pixul. Nu vor fi publicate desene care sugerează violenţă sau posturi improprii ale bufniţelor. Exemple de tematici potrivite publicării  - realiste sau amuzante sau creative: Buha şi Owliver în copaci, în zbor, desenând, citind, fâcând sport, călătorind cu balonul, la munte/mare, în vacanţă, în parc, în grădină etc.

8. Desenele trebuie să fie realizate doar de către copii, fără niciun ajutor din partea adulţilor. Dacă copii sunt prea mici şi nu pot desena, este recomandat să aşteptaţi până când vârsta şi abilităţile motrice le permit realizarea unui desen cât mai clar. Desenele realizate de către adulţi nu vor fi considerate valide şi nu vor apărea în serial.

9. Desenele vor fi scanate color sau fotografiate cât mai calitativ şi vor fi expediate prin email, ca fişier ataşat jpeg sau png de minimum 500kb şi maximum 4 mb, pe adresa de email buha[@]buhabuhaescu.ro. La expediere, eliminaţi din adresă parantezele antispam [ ]. 

VĂ RUGĂM SĂ ŢINEŢI APARATUL FOTO EXACT DEASUPRA DESENULUI CÂND POZAŢI, ASTFEL ÎNCÂT SĂ REZULTE O PAGINĂ DREAPTĂ PE CARE SĂ O PUTEM DECUPA. NU FOTOGRAFIAŢI DIN LATERAL, DIN DIVERSE UNGHIURI, CU UMBRĂ PE FOAIE, CI PLASAŢI-VĂ PERFECT DEASUPRA DESENULUI AŞEZAT PE PODEA SAU PUNETI FOAIA PE O SUPRAFATA VERTICALA SI POZATI DIN FATA, PERPENDICULAR.

8. Desenele vor fi colectate periodic până în luna septembrie 2018, validate, şi vor apărea în proximul episod, în termen de cca. 45 de zile. Data lansării unui nou episod depinde de data la care se primesc minimum 10 desene valide. Toţi participanţii vor fi informaţi prin email privind data lansării episodului în care vor apărea desenele lor.  Seria va conţine peste 4 episoade.

Acest ghid va fi actualizat periodic, în funcţie de noile serii lansate în Canalul TV.

Pentru a participa la episoadele interactive este necesar să deţii un pachet de acces în Canalul TV. Dacă nu te-ai abonat încă sau vrei să afli mai multe, intră aici. 

Pentru detalii tehnice privind accesarea canalului, poţi consulta Ghidului Canalului TV.

Dacă vrei să testezi cum se va vedea Canalul TV pe dispozitivele tale preferate, accesează pagina de test.

Descoperă produsele educative de la Copilul Verde, cu impact pozitiv şi eficienţă demonstrată: cărţi, CD-uri, desene animate!